Szállás a Mátrában: Kemencés - Wellness apartman Parádsasvár

Privát wellness: jakuzzi, infraszauna korlátlan használatra! Élvezze a luxust ódon hangulatú, patakparti apartmanunkban! 20-949-0173

sasvar_panoramakep.jpg

Parádsasvár a Mátrai Tájvédelmi Körzet része, mely szinte az egész Mátrára kiterjed, és a természetes táj megőrzésére létesült. A tájvédelmi körzet egész területe a jelzett turistautakon szabadon látogatható, de egyes fajok élőhelyeinek megközelítését a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság időszakosan korlátozhatja.

fenyes_071.jpg

A Mátra változatos vegetációjához igen gazdag állatvilág párosul.

Magyarországon megtalálható nagyvadak mindegyike él erdeinkben: gímszarvas, dámszarvas, muflon, vaddisznó, őz.

panorama_047.jpg   fenyes_024.jpg

Kisebb ragadozók közül többek között róka, borz, nyest, vadmacska, szórványosan hiúz is előfordul.

 

A nagy területű, zárt erdők madárvilága igen gazdag. Több fokozottan védett faj is megtalálható a környéken, pl. parlagi sas, egerészölyv, császármadár.

tavaszi_025.jpg

A tiszta vizű patakok védett pataki rákokat rejtenek. Sétánk alakalmával találkozhatunk még foltos szalamandrával;erdei- és vízisiklóval, melyek nagyobb példányai riadalmat kelthetnek.

Az év minden szakában csodálatos élményekkel gazdagodhatunk egy-egy kiránduláson: tavasszal a varázslatos, sokszínű madárfütty a természet ébredését hirdeti, nyáron az erdők finoman ölelő hűs árnya alatt megtermő sokféle gombát csodálhatjuk meg, ősszel, szeptemberben az erdő királyának méltán titulált gímszarvas nászának hangját hallhatjuk. Az orgonáló szarvasbőgést messze viszi a szél, csendes estén akár a faluba is behallatszik.

267.jpg

Télen megcsodálhatjuk a hófehér takaró alatt szunnyadó természet néma méltóságát, a talpunk alatt ropogó hó hangját, a befagyott patakok, a fákon lógó jégcsapok csillogását.

panorama_011.jpg
Számos túraútvonalon bejárható az egész Mátra. Parádsasvárról könnyen elérhető Galyatető ( 6 km), Kékestető ( 14 km)

029.jpg

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 86
Heti: 351
Havi: 1 437
Össz.: 145 407
Oldal: Mátra
Szállás a Mátrában: Kemencés - Wellness apartman Parádsasvár - © 2008 - 2019 - matraiapartman.hupont.hu